A/B tesztelés a Mailchimp-ben I.2 perc olvasás

Lovepop egy bostoni 3D üdvözlőkártyákat készítő startup, akik kreativitásukkal és hatékony marketingeszközökkel veszik fel a versenyt olyan óriási piaci szereplőkkel, mint a Hallmark és Papyrus a 7 milliárd dolláros üdvözlőkártya piacon. (Zárójelben hozzáteszem, hogy maga a 3D üdvözlőkártya ötlete lehet, hogy 20-25 év után megint “disruptive” lehetne akár Magyarországon is, mert mára szinte teljesen kikoptak az ajándékozás palettájából.)

Wombi and the ship

A Lovepop csapata “varázslatos pillanatok”-ban méri a sikerüket, azaz ők nem 3D üdvözlőkártyákat értékesítenek, hanem élményt. “Varázslatos pillanat” az elmondásuk szerint az, amikor “valaki különlegesnek vagy különlegesen törődöttnek érzi magát – amikor az elvárhatón felül teszel valakiért”

A billion magical moments

Eddig mintegy 4 millió darab varázslatos pillanatot sikerült nyújtaniuk, köszönhetően részben a Mailchimp A/B tesztelő megoldásának. A tulajdonosok, Wombi és John csapata nagyon egyszerűen és gyorsan tudta tesztelni, hogy mi legyen az email tárgya, a nap melyik időszakában legyen kiküldve az email és használjanak-e hangulatjeleket a szövegezésben.

“Egyáltalán nem magától értetődő, hogy valami működni fog egy email kampányban” – jegyzi meg Wombi. “Szóval tudni azt, hogy van egy statisztikailag megbízható eszköz a kezedben ennek a kiderítésére, igazán értékes”.

Az ő esetükben egy konkrét példa a következő volt: 2 különböző Valentin napi kártyacsomag tesztelése.
A teszt végére kiderült, hogy a B verzió email nyitási rátája 1,1 százalékponttal magasabb volt, mint az A-nak. Ugyanakkor az átkattintási arány is 0.3 százalékponttal volt magasabb a B esetében. Az eltérés nem tűnhet soknak, de a Mailchimp ki tudta hozni a B verziót győztesnek és ez végeredményképpen $2,163 dollár többlet bevételt hozott nekik.

A/B testing

Kiemelték még a Mailchimp esetében, hogy amíg egy másik emailküldő megoldást használtak, addig nem csak, hogy többet fizettek a szolgáltatásért, hanem a beállításokért és kampányok menedzseléséért külön felelős teljes állású munkaerőre volt szükségük. A Mailchimp segítségével arra fordíthatják az erőforrásaikat, hogy a vásárlóik legérzékenyebb jellemzőit is megértsék, mindezt egyszerűen, könnyen és gyorsan.

Lovepop doubled its engagement

Tényleg ennyire jó a Mailchimp A/B tesztelője? Ezt megnézzük egy következő posztban.

Forrás: Mailchimp

Erdelyi Bence

About Bence Erdelyi

Earned his MBA at Quinnipiac University in the USA, holds PMP designation, enrolled in the CFA program as level III candidate. Gained experience in the field of supply chain, retail, online accommodation sales, strategy and energy. Has 8 years of entrepreneurship experience, 3,5 years of work experience in the USA. Passionate about aquaculture.

View all posts by Bence Erdelyi →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *